مصطفی شهری فریمانی: پهلوان باید عنوان خود را از مردم بگیرد
مصطفی شهری فریمانی: پهلوان باید عنوان خود را از مردم بگیرد

به گزارش رسانه آفاق، مصطفی شهری عضو تیم ملی کشتی پهلوانی در حاشیه برگزاری جام عبدالله موحد در بابلسر در گفت و گویی با خبرنگاران، در خصوص فرهنگ پهلوانی و تفاوت پهلوان با ورزشکار صحبت کرد و علت استقبال کم جوانان از ورزش و کشتی پهلوانی را این‌گونه بیان کرد و اظهار داشت: امروزه تنوع […]

به گزارش رسانه آفاق، مصطفی شهری عضو تیم ملی کشتی پهلوانی در حاشیه برگزاری جام عبدالله موحد در بابلسر در گفت و گویی با خبرنگاران، در خصوص فرهنگ پهلوانی و تفاوت پهلوان با ورزشکار صحبت کرد و علت استقبال کم جوانان از ورزش و کشتی پهلوانی را این‌گونه بیان کرد و اظهار داشت: امروزه تنوع ورزش در کشور خیلی زیاد است، در گذشته به این شکل نبود، نهایتا یک والیبال، بسکتبال، فوتبال و کشتی بود و جوان‌ها هم به روز پیش می‌روند و به دنبال ورزش و رکوردهای جدید هستند.

شهری با اشاره به اینکه کشتی پهلوانی در چند سال اخیر پیشرفت قابل قبولی داشته است، تصریح کرد: درچند سال اخیر نیز رقابت‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی به صورت مشترک میان فدراسیون کشتی و فدراسیون زورخانه ای برگزار شد که این مساله اتفاق بسیار خوبی است و امیدوارم تداوم یابد.

 

وی افزود: مطمئنا تداوم این روند می‌تواند ورزش زورخانه‌ای را همگام با کشتی پهلوانی پیش برده و ارتقا دهد.

این قهرمان تاکید کرد: مسئولان کشتی پهلوانی باید شرایط را در زورخانه‌ها به گونه‌ای فراهم کنند تا کشتی‌گیرانی که در این رشته حضور دارند از روز اول طبق قوانین اصیل کشتی پهلوانی به خوبی در این حوزه آموزش ببیند.

این کشتی‌گیر با انتقاد به کم‌توجهی به کشتی پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای گفت: کشتی پهلوانی سنت ماندگار و بخشی از فرهنگ معنوی و ورزشی ایران زمین است. مرام و مسلک پهلوانی به مدال و بازوبند ربطی ندارد بلکه پهلوان باید عنوان خود را از مردم بگیرد.

 

شهری ادامه داد: بعد از چندین دهه هنوز نام بزرگان کشتی و پهلوانان ایران زبانزد عام و خاص است. در کشتی پهلوانی بزرگانی مانند پوریای ولی و جهان پهلوان تختی را داشتیم که هنوز معیار پهلوانی و رفتار ورزشکاران در ایران هستند. پهلوانی را نباید تنها در ورزش یا کسب مدال خلاصه کنیم.

وی افزود: برای ترویج روح و مرام پهلوانی در ورزش کشور نیاز به تبلیغات بیشتری درباره این مسابقات داریم تا جایگاه پهلوانان، مانند گذشته در جامعه ما ارزش و اعتبار بیشتری پیدا کند. البته مردم ایران پهلوانان خود را دوست دارند، زیرا پهلوان همیشه در کنار مردم بوده و با مردم زندگی کرده است و راز محبوبیت پهلوانان نیز در این است. ورزش پهلوانی در فرهنگ ایران جایگاه والایی دارد.

شهری افزود: هم در تبلیغات تلویزیونی و رسانه‌ای و هم در بخش جوایز باید اقدامات مهمی انجام شود تا شور و هیجان دوباره به کشتی پهلوانی بازگردد. این ورزش در رگ و خون مردم ایران جریان دارد و پهلوانان جایگاه ویژه‌ای در کشور دارند. فرهنگ پهلوانی هیچگاه در ایران کمرنگ نخواهد شد اما بازتاب درست رسانه‌ای و تبلیغاتی آن بیش از پیش باید باشد. حیف است ورزشی که بزرگانی مانند جهان پهلوان تختی را به ایران و جهان معرفی کرده، کمرنگ شود.

این قهرمان تاکید داشت: پهلوانی مارک و برند کشتی و ورزش ایران است و نمی‌شود تنها آن را در یک رشته خلاصه کرد.

 

وی ادامه داد: قهرمانان بزرگی مانند شهید ابراهیم هادی داشتیم که با وجود قهرمانی، پهلوان نیز بودند. آنان از تعلقات دنیوی دست کشیده و جان خود را در راه دفاع از میهن و آرمان‌های انقلاب فدا کردند. البته پهلوان شهید ما تنها ابراهیم هادی نیست بلکه بزرگانی مانند شهید مهدی رضایی‌مجد در رشته فوتبال نیز داریم.

شهری بیان کرد: بیش از ۵ هزار شهید ورزشکار پهلوانانی هستند که جان خود را در راه میهن فدا کردند و می‌شود آنان را پهلوان واقعی خطاب کرد.

این کشتی گیر در پایان خاطر نشان کرد: حضور کشتی گیران سرشناسی همچون کمیل قاسمی، جابر صادق زاده و … در ورزش زورخانه ای اتفاق بسیار خوبی است. طبیعتا با حضور این قهرمانان، فرهنگ ورزش زورخانه ای هم بیشتر وارد کشتی نمی شود. ضمن اینکه به تازگی ورزش های زورخانه ای هم وارد تمرینات کشتی گیران شده که این موضوع در بالا بردن آمادگی جسمانی کشتی‌گیران به ویژه کار کردن با دست‌ها بسیار موثر باشد.

انتهای پیام/