پنجمین جلسه کارگروه گندم آرد و نان استان مازندران برگزار شد
پنجمین جلسه کارگروه گندم آرد و نان استان مازندران برگزار شد
پنجمین جلسه کارگروه گندم آرد و نان استان مازندران به ریاست یوسف نوری استاندار و با حضور مدیران و متولیان این حوزه در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

به گزارش آفاق آنلاین، در این جلسه که علی بابایی کارنامی نماینده مردم شریف شهرستان ساری در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان مهمان حضور داشت، موضوعات مختلفی از جمله تامین نان مسافران ، کیفیت نان و همچنین حمل و توزیع آرد در استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
یوسف نوری استاندار مازندران در این جلسه با اشاره به بالا بودن سرانه مصرف آرد در استان اظهار داشت: رقم سرانه مصرف آرد در استان بالاتر از سرانه مصرف کشوری است و بخش اعظم آن به دلیل حجم سنگین ورود مسافران و همچنین تغییر سبک مصرف مردم می باشد.
نوری با بیان اینکه جمعیت استان در برخی فصول سال به دلیل ورود مسافران و کارگران حوزه کشاورزی افزایش می یابد اظهار داشت: تلاش ها برای دریافت سهمیه آرد متناسب با ساختار جمعیتی استان به منظور تامین نان مسافرانی که در برخی موارد اقامت آن ها در استان دائمی است می بایست افزایش یابد.


وی به مشکلات حوزه گندم آرد و نان اشاره کرد و افزود: اولین و مهمترین مشکل در حوزه آرد و نان ، تفاوت قیمت بین آرد یارانه ای و آزاد و ضرورت نظارت بیشتر توسط دستگاه های نظارتی از جمله صمت ، جهاد ، تعزیرات و اتحادیه ها است و دیگری تعارض منافع متصدیان این حوزه که مانع از اجرای صحیح الگوی راهبری می شود.
نوری همچنین با تاکید بر رعایت اصول پدافند غیرعامل و لزوم دوگانه سوز بودن نانوایی ها اظهار داشت: بانک سپه هر چه زودتر تسهیلات تامین تجهیزات لازم برای استفاده نانوایی ها از سوخت دوم در زمان وقوع بحران را در اختیار این صنف قرار دهد.
علی بابایی کارنامی نماینده مردم شهرستان ساری و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه مساله آرد و نان یک مساله اجتماعی و حساس است اظهار داشت: ایجاد صف و شلوغی در نانوایی ها موجب نارضایتی عمومی خواهد بود.
وی تصریح کرد: با افزایش و متناسب سازی سهمیه آرد با جمعیت استان می بایست برای کاهش صف نانوایی ها اقدام گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت موجودی گندم در استان پرداخت و اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون علاوه بر خرید تضمینی ۱۰۵ هزارتن گندم از کشاورزان مازندران ، حدود ۱۸۰ هزارتن گندم داخلی از ۷ استان کشور و همچنین ۳۴ هزارتن گندم وارداتی از طریق بنادر وارد استان شده است.
وفائی نژاد افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳۰ هزارتن گندم در استان مصرف گردیده و هم اکنون ۱۶۸ هزارتن گندم در سیلوهای استان به عنوان ذخیره استراتژیک نگهداری می شود.


دبیر کارگروه گندم ، آرد و نان استان همچنین اظهار داشت: با توجه به مجموعه اقدامات انجام شده به منظور افزایش کیفیت نان در استان، ساماندهی واحدهای خبازی استیجاری یک ضرورت است.
وی همچنین از اجرای طرح نان کامل در استان خبر داد و گفت: به منظور افزایش کیفیت نان و سلامت جامعه، طرح نان کامل به همت دانشگاه علوم پزشکی و همراهی انجمن صنفی کارخانجات آرد استان در حال انجام می باشد
وفائی نژاد با اشاره به اینکه طرح نان کامل در ۷ شهرستان به صورت آزمایشی در حال انجام است، افزود: نان کامل بخش زیادی از نیاز بدن به مواد مغذی را تامین می کند و استقبال مردم از اجرای این طرح موجب افزایش سلامت جامعه خواهد بود.