به گزارش خبرنگار آفاق آنلاین از ساری،حجتالاسلام «عیسی رضایی» امروز در دیدار سرهنگ «محمدحسن سلامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با حجت الاسلام «محمدجواد قائمی» مدیرحوزه علمیه خواهران استان با تبریک روز بزرگداشت شهدا و سالروز تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: حوزه علمیه در عرصههای مختلف پیشتاز است و در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت نقش ویژهای ایفا میکند.
وی با بیان اینکه علت نامگذاری مناسبتهای دفاع مقدسی مندرج در تقویم این است که فرهنگ ایثار و مقاومت را فراموش نکنیم، افزود: مازندران قریب به ۴۰۰ شهید طلبه و روحانی تقدیم کرده است و خانوادههای شهدا، آزادگان و ایثارگران روحانی ظرفیت ارزشمندی برای جامعه هستند و باید در جمع آوری خاطرات آنها تلاش کنیم.
حجت الاسلام رضایی با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی روحانیت در دفاع مقدس مازندران و بیان اینکه دبیرخانه جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران ایجاد شده است، گفت: همچنین برنامه آموزش ثبت تاریخ شفاهی و روایتگری سیره شهدا در مدارس و مساجد از جمله فعالیتها به شمار میآید.
مسئول نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس مازندران با اشاره به آموزش دو واحد درس دفاع مقدس،گفت: در این بخش با افزایش ۹۰ درصدی دانشجویان مواجه بودیم و انتظار داریم با میدان داری پیشکسوتان حوزوی آموزش در مدارس علمیه انجام شود.
حجت الاسلام رضایی بر لزوم تشکیل انجمن نویسندگان حوزوی با محوریت انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جبهه مقاومت تاکید و خاطرنشان کرد: انتظار داریم حوزه علمیه در بحث دانشنامه استانی دفاع مقدس و پایان نامه با موضوع فرهنگ ایثار و شهادت فعال شود.
کارگروه حوزه علمیه در ستاد بزرگداشت مناسبتهای دفاع مقدس فعال شود
سرهنگ«محمدحسن سلامی» با گرامیداشت یاد شهدای عملیات بدر،اظهار داشت: در این عملیات تعداد زیادی از رزمندگان شهید، مجروح و اسیر شدند که باید قدردان فداکاریها و رشادتهای آنها باشیم.
وی با بیان اینکه آموزههای دفاع مقدس به جامعه ما روحانیت و معنویت میدهد و باعث روحیه مجاهدت در جامعه امروز میشود، افزود: دشمن در جنگ ترکیبی و نبرد رسانهای اعتقادات و عقاید مردم را مورد هدف قرار داده و باید با الگوگیری از دفاع مقدس و روحیه مجاهدت و ایثار در مقابل دشمنان ایستادگی کنیم.
سرهنگ سلامی با تأکید بر لزوم آشنایی طلبههای جوان حوزههای علمیه با فرهنگ دفاع مقدس و ارزشهای ناب معنوی، ادامه داد: مجاهدت امروز حفظ جوانان است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه امروز منبع و مرجع روایتگری دفاع مقدس باید حوزههای علمیه باشند، تصریح کرد: همچنین محافل روایتگری با محوریت مدارس و مساجد و دانشگاهها در سال ۱۴۰۳ برگزار خواهیم کرد تا اهداف دفاع مقدس را به بخشهای مختلف جامعه تزریق کنیم.
وی با بیان اینکه خون شهدا برای دفاع از انقلاب ریخته شد تا انقلاب اهداف خود را دنبال کند، گفت: اگر فضای ارزشی و انقلابی در جامعه پررنگ شود آسیبهای اجتماعی کمرنگتر و کمتر خواهد شد.
سرهنگ سلامی تصریح کرد: استان مازندران استان با فرهنگ با مردم ولایی است و ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید این استان نماد ایستادگی و مقاومت این مردم است و تلاش کنیم جوانها را از آسیبهای بیشماری که آنها را تهدید میکند حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه مدارس و دانشگاههای ما باید رنگ و بوی انقلابی داشته باشد، تأکید کرد: نیازمند مساعدت و همکاری از حوزههای علمیه با ظرفیت عظیم خواهران طلبه و اساتید هستیم تا در زمینه کارهای پژوهشی، کارنامه دفاع مقدس و دانشنامه دفاع مقدس به نیت شهدا فعالیت کنند.
این مسئول با بیان اینکه قلم زدن در حوزه دفاع مقدس عین مجاهدت است و این روحیه مجاهدت را باید ترویج کنیم، اذعان داشت: زنان در دوران دفاع مقدس نقش برجسته و تاریخی داشتند و محور ستادهای پشتیبانی در محلات بر عهده آنها بود و باید نقش زنان در دفاع مقدس باید مستندسازی شود و آثار جهاد و مقاومت را مثل گنجینه باید ببینیم.
سرهنگ پاسدار سلامی خاطرنشان کرد: اردوهای بصیرتی با حضور طلبهها و دیدار با خانواده شهدا بصیرت افزا است و باورهایشان را تقویت میکند.
تأکید کرد: کارگروه حوزه علمیه در ستاد بزرگداشت مناسبتهای دفاع مقدس و مقاومت باید فعال شود.
تشکیل انجمن شعر و ادب دفاع مقدس در حوزه علمیه خواهران
حجت الاسلام «محمدجواد قائمی» با تبریک ماه مبارک رمضان و عید نوروز و با اشاره به اقدامات حوزه علمیه خواهران اظهار داشت: قریب به شش هزار طلبه دانش آموخته خواهران داریم که تا سطح دکترا در حوزه خواهران فعال هستند.
وی افزود: در سطح کارشناسی ارشد رشتههای فقه و خانواده، تفسیر تطبیقی، کلام و فقه و اصول فعال هستیم و به همت همکاران فرآیند جذب در حوزه علمیه رو به رشد است.
حجت الاسلام قائمی با اشاره به اینکه یکی از وجه تمایزهای این حوزه با حوزه برادران که بال فعالیت ماست کنشگری و جریان سازی فرهنگی به شمار میآید، ادامه داد: وجه تمایز بعدی این است که تمام مدارس ما انجمن دانش آموختگان تشکیل دادند و در قالب سمن فعالیت میکنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود هشت، ۹ سمن ما دارای پروژه هستند و کار فرهنگی انجام میدهند تا هدایتگری و مدیریت نیرو بعد از دانش آموختگی قطع نشود و در حیطه سیاستگذاری ما است و برکت این سمنهای دانش آموختگی این است که مرجع سمنها هستیم.
وی با بیان اینکه طرح زیست عفیفانه که تربیت مبلغ مروج عفاف است به صورت تخصصی آموزش دیدند، گفت: ر این طرح استان را به سه منطقه شرق و غرب و مرکز تقسیم کردیم و زیست عفیفانه در استان ما جرقه خورده و در سطح ملی گسترش یافت.
حجت الاسلام قائمی تصریح کرد: در حوزه پژوهشی نیز پتانسیل خوبی داریم و حدود ۱۰۰ تا پژوهشگر در قالب شبکه پژوهشگران فعال است و در سال گذشته با استفاده از این ظرفیت همایش ملی علامه حسن زاده برگزار کردیم.
به گفته مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران، برای اولین بار در حوزههای علمیه اولین همایش بین المللی علامه مصباح را برگزار کردیم و ۲۵۳ مقاله از استان دریافت شد که قابلیتهای این بخش محسوب میشود.
وی با بیان اینکه کتاب طلبه شهیده «رقیه حسین زاده» را با مشارکت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران به چاپ رساندیم و رونمایی کردیم، ادامه داد: همچنین کتاب بانوی مبارز در تراز انقلاب اسلامی با همت پژوهشگران طلبه تولید و در سال جاری رونمایی شد.
حجت الاسلام قائمی با اشاره به تشکیل انجمن شعر و ادب دفاع مقدس در حوزه علمیه خواهران اذعان داشت: مسأله روایتگری دفاع مقدس برای ما خیلی مهم است و بحث روایتگری انقلاب را با حضور اساتید تراز برگزار خواهیم کرد.
حجت الاسلام قائمی از اعزام سه اتوبوس متشکل از خواهران طلبه به راهیان نور خبر داد و گفت: حوزه علمیه در بحث کارهای پژوهشی و تولید الگوی نوین فعال است.
- نویسنده : سمیه کریمی